Proef afval scheiden basisschool Anspach succesvol

Plastic, drinkpakjes en appel- en bananenschillen samen in één afvalbak. Sinds twee jaar is dat verleden tijd op basisschool J.J. Anspach. De gemeente Dongen leverde PMD-zakken, papier- en gft-containers. Voor de gemeenschappelijke ruimtes leverden wij de school recycle afvalbakken. Samen maken we het verschil!

For English click here.

Bente Maas, één van de leerlingen uit de leerlingenraad is de ambassadeur van het project: “Tijdens een bijeenkomst met de leerlingenraad vroeg een docent of ze iets wilden verbeteren op school.” Afval scheiden was er één van. Een gesprek met de wethouder van de Gemeente Dongen volgde en daarna werd er gestart met afval scheiden op school.

Project op de Anspach school


Als Orange Planet omarmen we dit project. Het afval scheiden gaat nu heel goed op de Anspach school. De leerlingen krijgen een educatief lesprogramma over afvalscheiding van DeBries. Met deze proef is de school geholpen om afval nog beter te scheiden. Samen verminderen we zo met zijn allen de hoeveelheid restafval.

Afvalbakken beschikbaar gesteld


Voor dit project binnen de Gemeente Dongen stellen we als Orange Planet 100 Recycle afvalbakken beschikbaar voor de scholen. Iets wat past binnen de SDG-doelstelling 12.5 van de Verenigde Naties welke we als Orange Planet nastreven. Deze doelstelling houdt in: tegen 2030 de afvalproductie aanzienlijk beperken via preventie, vermindering, recyclage en hergebruik. We kunnen beter al vroeg beginen, want zeker met afval scheiden is het jong geleerd en oud gedaan.


Start ook met afvalscheiden!

Scholen kunnen contact opnemen met Orange Planet, wij zullen dan ervoor zorgen dat de recycle bakken uit ons assortiment gratis geleverd worden.