Orange Planet behaalt de MVO-wijzer verklaring en trakteert!

Eind oktober heeft Orange Planet de MVO-wijzer verklaring gehaald. Dit is feestelijk gevierd, maar Orange Planet feest nog even door. De komende weken geeft Orange Planet namelijk 100 recycle prullenbakken gratis weg aan Dongense verenigingen.

MVO ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat voor ondernemen met winst, maar daarbij wel rekening houdend met mensen (maatschappij) en milieu. In augustus 2019 is Ralf Witlox, directeur Orange Planet, benaderd door de Rabobank (en Power-ED) om als Pilot mee te doen aan een project waarbij MKB bedrijven in de mogelijkheid werden gesteld om een MVO certificaat te kunnen behalen.

“Omdat we het belangrijk vinden om zowel maatschappelijk als duurzaam te ondernemen en we hierin ook al een heel aantal dingen deden, wilde we graag van deze mogelijkheid gebruik maken” aldus Brigitte Greeve, HR & QA Manager bij Orange Planet.

Power-ED heeft het MVO traject binnen Orange Planet opgestart. Na een presentatie over MVO en een enquête onder medewerkers was een mooie 0-meting beschikbaar. Aan de hand van deze 0-meting is het verbeterplan opgesteld. Een halfjaar lang is er hard gewerkt aan de professionalisering van de organisatie. 

Recyclen

Recyclen is een belangrijk onderwerp in de organisatie. “We zijn lid van Wecycle, en zamelen t.b.v. recycling elektrische producten in. Ook hergebruiken we pallets van leveranciers en shredderen we gebruikte dozen als “in box” opvul materiaal. Tevens scheiden we plastic, papier, elektrische apparaten, tempex, batterijen, hout, ijzer en restafval in speciale recycle prullenbakken die inmiddels ook opgenomen zijn in ons eigen assortiment”.

Weggeef actie

Om te vieren dat Orange Planet de MVO-verklaring gehaald heeft geven ze deze maand 100 recycle prullenbakken weg aan lokale verenigingen. “Wij zijn van mening dat iedereen in staat moet zijn om een steentje aan het milieu bij te dragen” aldus Ralf Witlox. Dongense verenigingen, scholen en goede doelen kunnen zich bij Orange Planet aanmelden met een goede motivatie over wat ze willen scheiden en waarom. Uit alle aanmeldingen worden de winnaars geselecteerd.

Aanmelden kan tot 14 december via ons contactformulier en winnaars krijgen in december persoonlijk bericht.