Road to Tokyo, Nadine’s thuis workout

Deze maand geeft Nadine Broersen, Olympisch atlete, ons een kijkje bij een van haar trainingen thuis. Ze vertelt ons hoe ze fit blijft en geeft jou tips en tricks om zelf ook in huis aan de slag te gaan met een training. Benieuwd hoe haar thuis workout eruit ziet? Lees dan gauw verder!

For English click here.

We leven nog steeds in het ‘Corona tijdperk’ waardoor het soms lastig is om voldoende te bewegen. Helaas moeten we veel thuisblijven en is ook het sporten bij de club of sportschool nog niet mogelijk voor iedereen. Gelukkig proberen we met zijn allen toch te blijven bewegen. De een door buiten te wandelen, de ander met leuke home workouts.

De perfecte producten voor een home training

Gelukkig mag ik nog steeds op Papendal trainen en heb ik niet al te veel last van alle maatregelen, in ieder geval niet op sportief en werk gebied. Maar ook ik probeer toch iets vaker thuis te sporten. Met een aantal fitness producten is het makkelijk om toch een goede workout te doen zonder daarvoor een atletiekbaan of een sportschool nodig te hebben. Met producten zoals een fitnessbal, gym mat, weerstandsband en foam roller kun je heel eenvoudig een leuk en makkelijk circuit in elkaar zetten. Hieronder leg ik per product uit waar je het tijdens een training voor kunt gebruiken én deel ik mijn favoriete oefeningen.

 • Gym mat
  Voor de meeste oefeningen is het fijn om een matje te hebben zodat je niet op de harde grond hoeft te liggen. Bovendien geeft een gym mat je ook meer grip, waardoor je niet wegglijdt tijdens de oefeningen. Wel zo handig!
 • Foam roller
  Voordat ik met een workout begin ga ik vaak eerst aan de slag met een foam roller. Hiermee warm ik mijn spieren alvast op. Vooral wanneer ik wat spierpijn heb probeer ik dat er een beetje uit te rollen door mijn spieren te masseren. Dit kan ook na een training als cooling down.
 • Fitnessbal
  Met een fitnessbal kun je heel veel verschillende oefeningen uitvoeren. Van stabiliteitsoefeningen tot buik- en rugspieroefeningen. Zo kun je planken met de bal (statisch), maar ook kun je erop gaan liggen voor buikspieroefeningen. Voor de gevorderde sporter kun je ook met de benen op de bal een plank positie aannemen en de bal naar je toe halen door je benen te buigen.
 • Weerstandsbanden
  Ook de weerstandsbanden zijn voor verschillende doeleinden te gebruiken. Voor bijvoorbeeld armoefeningen, maar ook voor het trainen van jouw bilspieren. Door de band om je benen te doen (net boven de knie of op de enkels) en daarna in squat positie zijwaarts te stappen, train je goed jouw bilspier. Ook kun je met een been in de weerstandsband stappen om hem vervolgens met je arm naar je toe te trekken. Zo train je goed je armspieren.
 • Medicine ball
  Daarnaast mag de medicine ball natuurlijk niet ontbreken! Met zo’n bal zijn er namelijk tal van oefeningen te bedenken. Natuurlijk kun je er mee gooien of stoten, maar ook wordt het regelmatig gebruikt om buikspieroefeningen mee te doen. Ga bijvoorbeeld op je rug liggen met je benen van de grond in een hoek van 90 graden. Leg de bal op je schenen en probeer je benen te strekken en weer in te trekken.
 • Kettlebell
  De kettlebell gebruik ik vaak voor de ‘kettlebell swings’. Dan ga ik in een squat positie staan en zwaai ik de kettlebell tussen mijn benen weer naar voren. Wel is het hierbij belangrijk om goed spanning te houden op de romp!

Start je eigen home workout!

Met al deze producten kan iedereen gemakkelijk een complete thuis workout doen! Je kunt na een bepaald aantal herhalingen, of aantal seconden, door wisselen van oefening en dit dan voor 3 rondes herhalen. Bovendien is het natuurlijk ook super leuk om zo’n circuit met heel het gezin te doen, zo kun je toch samen sporten! Benieuwd naar andere oefeningen of work-outs? Kijk dan op mijn Instagram of stuur mij een berichtje!

Nadine’s favorieten – orangeshop.eu

Wil je net zoals Nadine thuis sporten met deze fijne producten? Dat kan!
Bij orangeshop.eu shop je al Nadine’s favoriete producten en zo ben jij klaar voor jouw eigen thuis workout.

Ben je retailer en wil je graag deze topproducten toevoegen aan jouw assortiment? Ga dan naar onze B2B portal Yellowweb.nl en bestel direct online.