Meet Orange Planet #5 Brigitte

meet orange planet brigitte

In onze rubriek Meet Orange Planet stellen we de gezichten achter Orange Planet aan jullie voor. Vandaag leren we de gezellige en Yoga liefhebber Brigitte, HR & QA manager beter kennen!

For English click here.

Wat leuk dat je mee doet aan Meet the team, Brigitte! Vertel ons eens iets meer over jezelf.

Nou, ik ben Brigitte Greeve, ik ben 43 jaar en woon al meer dan 18 jaar samen met Ralf, de CEO van Orange Planet. We wonen in Dongen en hebben een zoon van 13, Owen, en een dochter van 8, Lynn.

Verder ben ik, naast het werk, vaak druk met de organisatie thuis en doe ik aan yoga voor de nodige ontspanning. Ook kijk ik s ’avonds regelmatig een Netflix serietje, hou ik van een leuk gesprek en lees ik graag – af en toe – een goed boek. Maar dat laatste komt er niet heel vaak van. Verder vind ik tijd doorbrengen met familie en vrienden belangrijk en ga ik graag leuke dingen doen met de kinderen, gezellig borrelen met vrienden en lunchen met vriendinnen of lekker shoppen.

Dat klinkt gezellig, en je doet aan yoga!

Ja, ik ben niet zo van de intensieve sporten omdat ik vanwege mijn fibromyalgie erg moet letten op mijn balans tijdens activiteiten. Yoga is hier perfect voor. Aangezien mijn spieren vaak extra gespannen zijn, geeft yoga mij een moment om te ontspannen en een beetje flexibel te blijven.

Yoga schijnt goed te zijn voor zowel body als soul, ervaar je dat ook zo?

Ja zeker. In principe ging ik 1x per week naar yoga maar is dit door de coronatijd en  langdurige covid klachten het afgelopen jaar meer naar “thuisyoga” verschoven. Nu ik weer helemaal beter ben, ga ik dit zeker ook weer extern oppakken. Ik merk dat het me namelijk erg helpt voor het ontspannen van mijn lijf in drukke tijden.

Doe je nog andere dingen ter ontspanning?

Ik probeer zoveel mogelijk de fiets te pakken en ik wandel regelmatig, Ik hou ook echt van de “seizoenen meemaken”. Oké, behalve in de winter dan want ik ben echt een koukleum. We wonen gelukkig dicht bij een buitengebied dus ik loop zo de natuur in.  

En daarnaast hou je van gezelligheid om je heen.

Ja, bijvoorbeeld borrelen of eten met familie en vrienden. Ik hou van een goed gesprek en vind het fijnst om lekker met een klein clubje mensen samen te zijn. Thuis of bij vrienden, samen eten, hapjes erbij en lekker borrelen .

Klinkt goed! En wat heb je voor opleiding gedaan?

Human Recourses management en Total Quality management. Dus dat sluit helemaal aan bij wat ik hier doe.

Wat deed je voordat je bij Orange Planet terecht kwam?

Ik heb hiervoor in verschillende soorten bedrijven als Personeelsfunctionaris en/of Kwaliteitsmanager gewerkt. Mijn laatste functie als Staff Functionaris P&O was in de zorg. Echter het werken in de zorg lag mij minder dan in het bedrijfsleven. Daar ben ik dan ook gestopt en dat was net het moment dat Ralf en ik besloten om hier een nieuw pand neer te gaan zetten. Ik ben toen hier gestart met de coördinatie van de bouw, dat was mijn taak. Vervolgens ben ik nog andere projecten gaan doen, wat marketing, wat productaanpassingen, persberichten uitsturen, eigenlijk van alles. Maar niet met het idee om hier heel lang te blijven. Meer als overbrugging, om rustig te kunnen kijken naar wat ik wilde gaan doen. Ik was flexibel en aangezien Owen toen nog klein was, was dat wel ideaal.

We zijn toen begonnen met 1 personeelslid en uiteindelijk zat ik er helemaal in en groeide we als organisatie enorm. Als je als bedrijf groeit, dan wordt je ook meer als vol aangezien en komen er ook meer eisen vanuit de markt. Ook zul je op personeelsgebied dingen moeten regelen, dus uiteindelijk zit ik er nog steeds. Ralf en ik hebben samen dit bedrijf meer en meer uitgebouwd.

Dan is zo jouw functie eigenlijk door de jaren heen uitgegroeid tot wat het nu is.

Ja, klopt. Eigenlijk zijn mijn werkzaamheden weer terug gekomen bij mijn vakgebied wat wel erg leuk is! Dat ik het binnen het bedrijf beide kan doen is wel heel bijzonder.

Dat is heel bijzonder inderdaad. Je vertelde al kort wat je functie binnen Orange Planet is, maar leg het ons eens goed uit.

Enerzijds ben ik verantwoordelijk voor Personeel en Organisatie. Daarnaast werk ik op gebied van Europese wetgeving aan compliance van producten. Ik onderhoud hierover veel contact met productleveranciers wereldwijd en begeleid onze dtp-er/grafisch vormgever bij de aanpassingen van productverpakkingen, handleidingen, etc. om het totale product aan de Europese wetgeving te laten voldoen.

En sinds een jaar ben ik projectleider maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wat ik met heel veel plezier mag doen en waarvoor we ook formeel beloond zijn met een MVO verklaring.

Een hele uitgebreide functie! En was het een uitdaging om de MVO verklaring te behalen?

Ja, we hebben intern hiervoor wel een aantal stappen moeten nemen. Ik ben er erg blij mee dat we dat hebben kunnen doen. En ik ben natuurlijk ook super trots!

Wat maakt het werken hier net even anders

Nou ik sta natuurlijk heel dicht bij Ralf, als collega, maar ook als mijn man.

Vind je dat soms niet lastig?

Nee, we willen geen typisch familiebedrijf te zijn. We willen zakelijk en privé op kantoor zoveel mogelijk scheiden. En ik denk dat dit aardig goed lukt. Zo kwam een stagiair er pas na 10 weken achter dat Ralf en ik privé ook partners zijn haha. Tuurlijk hebben we wel eens onenigheid, maar we slagen er altijd in om er samen uit te komen. Na 10 jaar samenwerken zijn we nog steeds bij elkaar.

Hoe komt het dat jullie zo goed kunnen samenwerken?

Het komt denk ik doordat we elkaar op zakelijk vlak ook goed aanvullen. Ralf is de echte ondernemer, innovatief, snel en vaak 3 stappen vooruit in zijn denken dan anderen. Ik daarentegen ben meer gestructureerd, mensgericht, ga voor duidelijke communicatie, stel beleid op en zorg voor opvolging. Een goede combi denk ik.

Een hele mooie combi! Wat heeft er voor gezorgd dat je hier al 10 jaar met veel plezier werkt?

Omdat ik op vakgebied nog steeds wordt uitgedaagd. Ondanks dat het een klein bedrijf is gebeurt er wel altijd veel. Daarnaast kan ik me nog steeds ontwikkelen. Door de jaren heen zijn er veel verschillende wetgevingen en verschillende productgroepen voorbij gekomen die in een rap tempo weer wisselen. Ik vind het ook leuk om me daar in vast te bijten en uit te zoeken naar hoe kunnen we dit goed gaan doen. Ja ik blijf mezelf daar ook in ontwikkelen. Als ik stil zou staan dan zou ik hier ook niet meer zijn. Ik zoek nog steeds wel naar de ontwikkeling in mijzelf.

Vind je het niet lastig dat wij een breed assortiment hebben?

Nou dat is wel een uitdaging hoor. Continue verandering hoort wel bij wat we doen en daar moet ik ook in mee. Soms komt het wel eens voor dat er 50 nieuwe producten zijn in een kwartaal. Ja, dat is veel. Er zit dan wel verschil in per product waar naar gekeken moet worden, maar je moet ze wel allemaal even doorlopen en checken. Gelukkig houdt de afwisseling het leuk!

Nou zoals we net al zeiden, we hebben een groot assortiment. Als je nu een product mag uitlichten welk product is dat dan?

Dan kies ik voor de Derma Wand (PRO). Dit is een van onze langstlopende en best verkopende producten uit ons assortiment. Met dit product haal je een schoonheidssalon bij je thuis en het vermindert kraaienpootjes, fijne rimpeltjes en oneffenheden.

Heb jij daar destijds veel onderzoek voor moeten doen?

Nee, deze leverancier had alle kwaliteitstesten goed op orde. En ik kan wel stellen dat dit een goed product is. Binnenkort ben ik van plan om het zelf aan te schaffen want door de jaren heen beginnen de rimpels te verschijnen haha.

Nou Brigitte, bedankt dat we je vandaag beter hebben mogen leren kennen! Nog één laatste vraag, waar kunnen we je voor wakker maken?

Voor wat Dragon Rolls, of Sushi in het algemeen, kun je mij altijd wakker maken. Heerlijk!

Wil je onze andere collega’s beter leren kennen?